Frans vliegtuig beroofd na landing in Perpignan

PERPIGNAN, 14 AUG. Een vliegtuig van de Franse maatschapij Air Inter is gisteren kort na de landing op het Zuid-Franse vliegveld Perpignan beroofd. Gemaskerde mannen blokkeerden het taxiënde toestel de doorgang met een auto. Ze hielden de cockpit onder schot en ontrolden een spandoek met de tekst: “Zet de motor uit en open het vrachtruim.”

De dieven gingen er vandoor met een kluis. Het zou daarbij gaan om een belangrijk financieel transport. Het toestel was afkomstig uit Parijs. De 167 passagiers hebben op de vloer van het vliegtuig het vertrek van de rovers afgewacht. Zij konden later zonder problemen het toestel verlaten.

Volgens de maatschappij was de overval in korte tijd voorbij. “Passagiers noch bemanning zijn angstig geweest”, aldus de maatschappij. (AFP, Reuter)