Correcties & Aanvullingen

Achtling

In het bericht 'Vrouw betaald door tabloid voor gevaarlijke bevalling van achtling' (in de krant van maandag 12 augustus, pagina 5) staat dat de zwangere vrouw is behandeld met In Vitro Fertilisatie (IVF). Dit is onjuist. De vrouw was behandeld met medicijnen die de vruchtbaarheid stimuleren, maar de eitjes werden binnen de baarmoeder bevrucht en niet in een reageerbuis, zoals bij IVF.

Mars

In het stuk 'Richard Krajicek op Mars' (in de krant van vrijdag 9 augustus, kinderpagina CS) staat dat de twee onbemande Amerikaanse Viking-ruimtevaartschepen, die in 1976 op Mars zijn geland, vervolgens weer zijn teruggekeerd naar de aarde. Dat is onjuist. De twee toestellen staan nog altijd op de plaatsen waar ze respectievelijk op 20 juli 1976 in het noordelijke lavagebied Utopia Planita en op 3 september 1976 in het 6.500 kilometer westelijker gelegen Chryse Planita op Mars zijn geland. De Viking 1 en 2 hebben alle onderzoeken van de Marsgrond ter plekke verricht.