Uitstel concerten Ramses Shaffy na heup-operatie

HILVERSUM, 13 AUG. De tournee Ramses'96 van de zanger Ramses Shaffy is uitgesteld, omdat hij door een val voorlopig niet kan optreden. Ramses '96 zou op 17 september in de Stadsschouwburg in Haarlem in première gaan. Producent American Songbook Productions in Hilversum verwacht dat de concert-reeks in het voorjaar van 1997 alsnog doorgaat.

Ramses '96 zou tot en met 30 november in 40 theaters te zien zijn. Shaffy gleed tijdens familiebezoek in Spanje uit bij het zwembad. Terug in Nederland bleek bij onderzoek dat een operatie aan de heup noodzakelijk was. De zanger ligt nu nog in het ziekenhuis. Shaffy was de afgelopen maanden intensief bezig met de voorbereidingen van zijn Tour de Chant, de eerste in tien jaar. Aan het programma zouden de zangeressen Martine Grünwald, Manuëla Kemp, Rolinha Kross en entertainer/toetsenist Nico van der Linden meewerken. Volgens de producent verwerkt Shaffy de tegenslag opgewekt en positief. “Wat er ook gebeurt, we zullen doorgaan! Ik zal op het toneel staan.” Vorig jaar moest Shaffy zijn hoofdrol in de musical La Cage Aux Folles opgeven wegens oververmoeidheid. De zanger, een van de grote sterren van het lichte lied in de jaren zestig in Nederland, staat bekend om zijn weinig oppassende levenswandel. (ANP)