Reorganisatie Triple P na tegenvallende resultaten

ROTTERDAM, 13 AUG. Het automatiseringsbedrijf Triple P in Vianen, dat genoteerd is op de Amerikaanse elektronische Nasdaq aandelenbeurs, gaat reorganiseren na tegenvallers in het tweede kwartaal. Dat heeft Triple P, dat een halfjaar geleden beursnotering in Amerika kreeg en ook ambities heeft voor de Amsterdamse effectenbeurs, gistermiddag bekend gemaakt.

In het afgelopen tweede kwartaal zakte de netto winst tot 242.000 gulden, oftewel een cent per aandeel. In het vergelijkbare tweede kwartaal van 1995 verdiende Triple P netto nog 3 miljoen gulden. Dat komt overeen met 17 cent per aandeel. Het bedrijf schrapt 5 tot 10 procent van de 1.350 banen (waarvan 700 in Nederland).

De omzet was in het laatste verstreken tweede kwartaal op een niveau van 88,6 miljoen gulden marginaal hoger dan in het vergelijkbare tweede kwartaal 1995, toen 87,1 miljoen gulden omzet werd behaald. In het eerste halfjaar was de netto winst per aandeel 12 cent, 2 cent beter dan in de eerste zes maanden van vorig jaar. De aandelenkoers zakte gisteren 1,75 dollar naar 5 dollar.

Triple P verwacht in het tweede halfjaar een verdere terugslag van omzet en resultaten. In het derde kwartaal verwacht het bedrijf mede door de voorgenomen reorganisaties een verlies, maar in het tweede halfjaar wordt wel op winst gerekend. De onderneming schrijft de slechte verwachtingen toe aan tegenvallende inkomsten uit onderhoud van computernetwerken en een substantiële toename van de kosten voor verkoop, marketing, en onderzoek en ontwikkeling. Verder ondervond Triple P veel problemen bij de introductie van een softwarepakket voor de gezondheidszorg.

Triple P is van plan 500.000 aandelen van het eigen bedrijf in te kopen.