Overlast door noodweer

AMSTERDAM, 13 AUG. Hevige regenval heeft gisteren aan het eind van de middag en het begin van de avond grote problemen veroorzaakt in het gebied tussen Alkmaar en het Noordzeekanaal. De politie en de brandweer van de regio's IJmond, Kennemerland, de Zaanstreek en Waterland zijn urenlang bezig geweest het overtollige water onder controle te krijgen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De problemen waren het grootst in de gemeente Beverwijk. De riolering kon de enorme waterstroom niet aan, waarna het water zo hoog kwam te staan dat de politie wegen moest afsluiten. Ook stroomden veel kelders van woonhuizen onder. Tegen acht uur gisteravond werden de meeste wegen weer voor het verkeer opengesteld.

In Wijk aan Zee (gemeente Beverwijk) kon het revalidatie- en scholingscentrum Heliomare vandaag de deuren niet openen voor het nieuwe schooljaar, omdat alle lokalen blank stonden. De school dient een schadeclaim van honderdduizenden guldens in bij de gemeente omdat de riolering niet zou hebben gefunctioneerd.