Koeman houdt conditie op peil in België

ROTTERDAM, 13 AUG. Ronald Koeman heeft Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik gisteren telefonisch laten weten dat hij de komende dagen in België zijn conditie op peil houdt. Dat meldt het Algemeen Dagblad vanochtend. Van den Herik, die tot maandag in het buitenland verblijft, hoopt dat Koeman en trainer Arie Haan spoedig met elkaar gaan praten.

Haan keert donderdag uit Spanje terug, waar hij momenteel met de Feyenoord-selectie is voor een oefenstage. Koeman had al eerder aangegeven met een gesprek te willen wachten tot zijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk uit de Verenigde Staten terug is. Ook hij wordt donderdag weer in Nederland verwacht.

“Hopelijk nemen Haan en Koeman dan eerst in onderling overleg hun problemen door”, aldus Van den Herik. “Als ze het noodzakelijk vinden, kom ik er dan zelf maandag bijzitten.”

Haan verklaarde vanuit Spanje een 'verzoeningsgesprek' met Koeman wel te zien zitten. “Ik ben nooit haatdragend geweest. Als het in het belang van Feyenoord is, ga ik natuurlijk met Koeman praten.”

Behalve Koeman ontbraken ook Gaston Taument en Henk Vos gisteren bij het vertrek naar Spanje. De drie zijn gestraft omdat ze zonder toestemming een avondje waren stappen tijdens een trainingskamp in Kazachstan. Koeman is het niet eens met de disciplinaire maatregel. Hij heeft gedreigd met onmiddellijke ingang te stoppen bij Feyenoord. Van den Herik en Haan verwijten de oud-international onder meer een onprofessionele houding.