Interesse Alpinvest voor Belgische collega LPM

Twee Nederlandse participatie-maatschappijen zijn geïnteresseerd in de Belgische Limburgse Participatiemaatschappij (LPM). De Belgische regering wil LPM privatiseren. Alpinvest, die een internationale expansie nastreeft, heeft het “dossier LPM” al opgevraagd, zo bevestigde een woordvoerder vandaag. Ook concurrent en NIB-dochter Parnib zou interesse hebben.

Alpinvest heeft inmiddels bij de privatiseringsbegeleider Generale Bank de stukken over LPM opgevraagd. “Het is allemaal erg prematuur”, zegt de woordvoerder. “Het is afwachten wat we in de boeken aantreffen.”

Alpinvest die op haar beurt begin volgend jaar zelf door de Nederlandse staat wordt geprivatiseerd, vindt België belangrijk. Het is tenslotte een buurland. “We streven naar een internationale expansie”, aldus de zegsman.

LPM investeert vooral in Belgisch Limburg. Door middel van het nemen van aandelenbelangen wil de durfkapitaaleverancier de bedrijvigheid in die streek stimuleren. Inmiddels bezit LPM 36 belangen met een totale waarde van omgerekend 120 miljoen gulden.