Drugsvangst Mauretanië

NOUAKCHOTT, 13 AUG. De douane van de Westafrikaanse staat Mauretanië heeft 6,75 ton heroïne ontdekt in een Deens schip dat de hoofdstad Nouakchott aandeed, aldus Mauretaanse bronnen.

De onderschepping van de heroïne, die zondag plaatshad, werd mogelijk gemaakt door een tip van de internationale politieorganisatie Interpol, die de Mauretaanse autoriteiten op het Deense schip had geattendeerd.

Interpol hield het schip, dat zijn reis begonnen was in Cambodja en van daaruit via Algeciras in Spanje naar Nouakchott was gevaren, al langere tijd voor verdacht.

Op de vrachtpapieren van het schip stond dat de lading was bestemd voor het ministerie van Landbouw in Mauretanië's buurland Gambia.

De heroïne was verborgen in een container onder zakken met soja. De heroïnevondst in Mauretanië, die een straatwaarde heeft van bijna vijfhonderd miljoen dollar, is de op een na grootste van de afgelopen tien jaar. De grootste vondst had plaats in januari 1993 bij het Suez-kanaal waar de Turkse marine veertien ton heroïne aantrof op een onder Panamese vlag varend schip. (AFP)