'Dani Carvalho naar Ajax'

LISSABON, 13 AUG. De Portugese jeugdinternational Daniel 'Dani' Carvalho speelt de komende vijf jaar bij Ajax. Dat heeft een woordvoerder van zijn club Sporting Lissabon gisteren bekend gemaakt. Een voorlichter van de Amsterdamse club ontkende vanmorgen dat al sprake is van een akkoord.

“We zijn ermee bezig, meer kunnen we er nog niet over zeggen. Dani heeft ook nog niet met technisch-directeur Van Gaal gesproken.”

Portugese kranten melden dat met de overstap van de 19-jarige middenvelder en aanvaller een bedrag is gemoeid van ruim vijf miljoen gulden. Dani speelde aan het einde van het vorige seizoen op huurbasis voor de Engelse club West Ham United. Ajax kwam hem op het spoor tijdens het WK voor jeugdteams in Qatar, vorig jaar. In 1995 werd hij in Portugal uitgeroepen tot 'Talent van het Jaar'. Dani moet bij Ajax de plaats innemen van de Nigeriaan Kanu, die naar Internazionale is vertrokken.