Beurs Wall Street denkt aan een verhuizing

De effectenbeurs in New York is uit haar jasje gegroeid en overweegt daarom te verhuizen van Wall Street, de straat in Manhattan die de afgelopen 93 jaar een synoniem werd voor de beurs. Vorige week hebben eerste besprekingen met het stadsbestuur van New York plaatsgevonden over een nieuwe lokatie, zo hebben beursfunctionarissen meegedeeld.

De beurs is eigenlijk gevestigd op Broad Street, maar het in 1903 voltooide gebouw staat op de hoek van Wall Street. Anders dan op de beurs in Londen, die is overgeschakeld op aandelenhandel via beeldschermen, is er in New York nog een beursvloer. Dat betekent dat steeds meer ruimte nodig is om nieuwkomers te kunnen opnemen. Het aantal bedrijven met een notering op de zogenoemde Big Board steeg sinds begin 1992 van 1885 tot 2765.

Het beursgebouw is niet alleen te klein, maar ook weinig geschikt voor het installeren van nieuwe technologie. Er zijn verscheidene nieuwe lokaties in discussie, alle in Manhattan. Een definitief besluit zal zeker nog enkele maanden op zich laten wachten.