Arnold Schwarzenegger

Foto: Naar schatting drieduizend mensen verdrongen zich gisteren in de Reguliersbreestaat in Amsterdam om de Amerikaanse filmster Arnold Schwarzenegger in levende lijve te kunnen aanschouwen. De gespierde acteur opende een 'Planet Hollywood'-winkel waar merchandise-artikelen als petjes, T-shirts en jacks worden verkocht.

Schwarzenegger begiftigde de Amsterdamse burgemeester, S. Patijn, met zo'n jack, waarop deze erin toestemde om voor de fotografen met de gever een triomfpose in te nemen. In oktober wordt, naast het winkeltje, het Planet Hollywood-restaurant geopend in de voormalige Cineac-bioscoop, een gebouw van de architect Jan Duiker. Schwarzenegger is samen met collega-acteurs Bruce Willis, Demi Moore en Sylvester Stallone eigenaar van de snel expanderende keten van Planet Hollywood- restaurants. Op dit moment zijn er 35 filialen over de hele wereld, na dat in Amsterdam zal er een in Praag worden geopend. In het restaurant te Amsterdam komt onder andere een 'Wall of fame', waarop groten uit de filmwereld hun handafdruk in cement kunnen achterlaten. Burgemeester Patijn had Schwarzenegger eerder verwelkomd door hem de sleutel van de stad te overhandigen. (Foto J⊘rgen Krielen)