TIME

Het Amerikaanse weekblad pakt groot uit over het nieuws dat er mogelijk leven is geweest op Mars. In een omslagartikel van zeven pagina's wordt tot in het miniemste detail uitgelegd hoe het nu precies is gegaan met die meteoriet van 13.000 jaar geleden, en hoe het zit met de 'wormen van Mars'.

Een en ander mondt uit in de metafysische vraag 'waarom is er leven op Aarde?'. Lichter van toon is een apart stuk waarin, aan de hand van tekenfilmfiguurtjes, de oosters aandoende hypothese wordt gelanceerd dat het heelal “het hilarische werk is van een komediant-goochelaar”. “Als mensen worden geconfronteerd met het onbekende nemen ze hun toevlucht tot humor of, het andere extreem, theologie”, weet het blad. Maar wie weet, redeneert Time, komen beide samen in het idee dat God een goochelaar is die intelligent leven heeft gecreëerd omdat hij een publiek nodig heeft. Dan blijft The Economist, in een commentaar over de mogelijkheid van leven op Mars, heel wat nuchterder. Het ging tenslotte om microben die al miljarden jaren geleden moeten zijn uitgestorven. “Veeleer dan het nieuws dat wij níet alleen zijn, zou de boodschap van de meteoriet wel eens kunnen luiden dat we juist moederziel alleen zijn.”