Tennis Cincinatti

ROTTERDAM, 12 AUG. Andre Agassi en Michael Chang stonden voor de tweede maal in successie in de finale van het tennistoernooi van Cincinnati. Titelverdediger Agassi trok opnieuw aan het langste eind. Hij won gisteren met 7-6 en 6-4. Het leverde de olympisch kampioen zo'n 550.000 gulden op.

Agassi won ruim een week geleden de gouden medaille op de Olympische Spelen, waar hij in de finale de Spanjaard Sergi Bruguera versloeg. Hij heeft zijn goede vorm behouden. In de halve finale was Thomas Muster zaterdag met 6-4 en 6-1 kansloos.

Chang haalde in Cincinnati, met een drie sets overwinning op Enqvist, voor de vierde keer op rij de finale. In 1993 en 1994 was hij toernooiwinnaar. Maar gisteren boog hij opnieuw het hoofd.

Agassi had na afloop geen verklaring voor zijn opleving na een teleurstellend verlopen seizoen. “Het is zeker geen kwestie van motivatie. Afgelopen jaar ben ik behoorlijk weggezakt, maar dat kwam door een gebrek aan geluk. Ik heb in deze weken heel spannende partijen gewonnen, die ik een paar maanden geleden nog verloor. Ik heb hier hard voor getraind.” Chang was vol lof over zijn overwinnaar. “Andre heeft hier ongelooflijk goed tennis laten zien.”

In de finale van het vrouwentoernooi van Montreal stonden Seles en Sanchez Vicario tegenover elkaar. De top-twee van de plaatsingslijst had geen enkel probleem zich te plaatsen voor de eindstrijd. Seles won met 6-0 en 6-3 van de Indonesische Basuki, Sanchez verspeelde één game meer tegen de Amerikaanse Po: 6-0 en 6-4. In de eindstrijd had de Spaanse alleen in de tweede set iets in te brengen tegen Seles. Na de 6-1 rekte Sanchez haar optreden tot een tie break die echter met 7-2 verloren ging. Het was de elfde nederlaag van de Spaanse tegen Seles in twaalf onderlinge duels.