Resultaat chemiereus Bayer valt mee

De winst voor belasting van het Duitse chemie- en farmacieconcern Bayer is in de eerste helft van dit jaar met 13,4 procent gestegen tot 2,72 miljard mark (3 miljard gulden). Het resultaat is wat hoger dan analisten hadden verwacht en steekt gunstig af bij de cijfers van andere chemieconcerns.

In Nederland zag DSM de winst fors dalen en moest ook Akzo Nobel genoegen nemen met een lager resultaat. Bayer kwam vandaag als eerste van de drie Duitse chemiereuzen met de halfjaarcijfers. Hoechst volgt woensdag en BASF sluit de rij. De winststijging van Bayer in het tweede kwartaal was wat geringer dan de 14 procent in het eerste trimester. Het concern handhaaft de in maart gegeven prognose dat de winst over het gehele jaar 10 procent hoger zal uitvallen dan het recordbedrag van 4,2 miljard mark in 1995.

De omzet van Bayer nam in het eerste halfjaar toe met 7 procent tot 24,8 miljard mark (27,8 miljard gulden). De groei over geheel 1996 zal uitkomen op ongeveer 6 procent, zo verwacht het concern.