McDonalds breidt fors uit voor 'heilig jaar'

Met het oog op de viering van het heilig jaar 2000 door de rooms-katholieke kerk wil de Amerikaanse hamburgerketen McDonalds 50 restaurants erbij in Rome. Er valt dan veel te verdienen, want Rome rekent op 25 miljoen bezoekers. Tot dusver heeft McDonalds slechts 16 vestigingen in Rome.

In het centrum, waar de historische gebouwen op de monumentenlijst staan, zijn de voorschriften zo streng dat zelfs de McDonalds-restaurants bijna niet te herkennen zijn. De hamburgerketen wil de nieuwe restaurants vooral in de nabijheid van het centrum vestigen. Op basis van de wettelijke voorschriften kan er niets tegen de nieuwe hamburgertenten worden gedaan, aldus Claudio Minnelli van het stadsbestuur. De restaurants en pizzeria's moeten de concurrentie maar aangaan, zei hij in een reactie.