Fusie zaadbedrijven VanderHave en Zeneca

De fusie tussen het zaadbedrijf Koninklijke VanderHave Groep en het Britse Zeneca Seeds is een feit. Dat heeft de moederonderneming van Vanderhave, Cosun in Breda, vandaag laten weten. In februari lieten beide partners weten een fusie te beogen, maar daarvoor was eerst nog toestemming nodig van Brussel.

Het hoofdkantoor van de nieuwe holding, die Zeneca VanderHave gaat heten, komt in het Zeeuwse Kapelle. De directie bestaat uit managers van zowel Zeneca als VanderHave. K. Geling is benoemd tot voorzitter van de directie.

Half april gaf de Europese Commissie toestemming voor de voorgenomen fusie van beide bedrijven. Ze oordeelde toen dat de combinatie niet zou leiden tot een monopoliepositie op de zaadmarkt. Bij VanderHave werken zo'n 1000 mensen. Het bedrijf produceert landbouwzaden, zoals voor gras, mais, granen, groenten en suikerbieten.