Duitsland

In Duitsland werden Borussia Dortmund en FC Kaiserslautern uitgeschakeld in de eerste ronde van de bekercompetitie. Landskampioen Dortmund leed een verrassende 4-3 nederlaag tegen het nietige Wattenscheid, bekerhouder Kaiserslautern verloor met 1-0 bij de amateurs van SpVgg Fürth.

Dortmund keek zaterdag na zeventig minuten al tegen een 3-1 achterstand aan. Herrlich en Reuter brachten de stand in evenwicht, maar konden niet voorkomen dat Wattenscheid in de verlenging alsnog toesloeg. Blöker maakte het winnende doelpunt.

In Beieren was Lotter zaterdag de gevierde man. In de 47ste minuut maakte hij het enige doelpunt tegen Kaiserslautern. Coach Rehhagel, vorig seizoen ontslagen bij Bayern München, had na afloop zijn excuses klaar. Zijn ploeg moest het stellen zonder de inbreng van routiniers Kadlec (geblesseerd) en Brehme (geschorst).

Arminia Bielefeld, Schalke, SC Freiburg en VfB Stuttgart - clubs met Nederlandse voetballers in de selectie - plaatsten zich wel voor de tweede ronde. Van de Nederlanders in Duitse dienst werd alleen Erik Meijer uitgeschakeld. Met Leverkusen verloor de spits in de strafschoppenserie van Werder Bremen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd miste Meijer een strafschop.