Becker genoemd als minister van sport in Duitsland

Boris Becker is vrijwel hersteld van een peesblessure in zijn arm, waar hij sinds Wimbledon last van heeft. De Duitser, vijfde op de wereldranglijst, heeft goede hoop dat hij over drie weken kan meedoen aan de US Open.

Toch stelt hij kinderen boven z'n carrière. In een vraaggesprek met een Duitse zondagskrant keek de 28-jarige Becker vooruit naar het einde van zijn sportieve loopbaan. “Ik kan het mijn familie niet aandoen het hele jaar op reis te zijn. Als Noah naar school moet - en dat is uiterlijk over vijf jaar - dan is het definitief voorbij met tennis”, zei Becker, die sponsorcontracten heeft lopen met een langere termijn.

Over de invulling van zijn bestaan na de sport wordt al door anderen nagedacht. Franz Beckenbauer, voorzitter van Bayern München, schoof Becker gisteren naar voren als de geschiktste kandidaat voor de post van minister van sportzaken. De naam van Beckenbauer was ook al genoemd. Nu doet de minister van Binnenlandse Zaken tot ongenoegen van Beckenbauer de sport erbij.