Ajax

Ajax is in het toernooi om de Trofeo Teresa Herrera in het Spaanse La Coruña als vierde en laatste geëindigd. De Amsterdammers verloren zaterdag in de wedstrijd om de derde plaats van thuisclub Deportivo. Naybet maakte kort voor de rust het eerste doelpunt, Madar bepaalde elf minuten voor tijd de eindstand op 2-0.

Ajax had vrijdag in de eerste wedstrijd met 6-0 verloren van Europa-Cupwinnaar Juventus. Deportivo was donderdag met 3-2 verslagen door het Braziliaanse Botafogo, dat zaterdag in de finale won van Juventus na strafschoppen. Na verlenging was de stand 4-4. Ajax kon ook in de tweede wedstrijd in het Riazor-stadion niet beschikken over een groot aantal basisspelers. Menno Willems speelde zaterdag als linksachter. De jeugdinternational vormde de driemans-verdediging met libero Frank de Boer en Arnold Scholten op rechts. Op het middenveld maakte Litmanen in de eerste helft zijn rentree. Na de rust verving Richard Witschge hem.