Volleyballers op rondvaart door Amsterdam

AMSTERDAM, 10 AUG. Even beschaafd als uitbundig heeft de nationale volleybalploeg, winnaar van de gouden medaille in Atlanta, gisteren feest gevierd in Amsterdam. Het Nederlandse 'Dreamteam' liet zich eerst in drie limousines door de hoofdstad rijden, om de zegetocht vervolgens per rondvaartboot in de grachten voort te zetten.

Gejuicht wordt er nauwelijks in Amsterdam. De spelers werden vooral vriendelijk en bewonderend toegesproken. Een echte huldiging was het dan ook niet, aldus de Stichting Top Volleybal Nederland, die de volleybalploeg de limousinetocht en rondvaart had aangeboden.

De grachtentocht duurde ongeveer een uur. Bij salon Cristofori aan de Prinsengracht werd het Oranjeteam opgewacht door burgemeester Patijn. Daar werd het gezelschap getrakteerd op een diner.