Travel Express neemt Cross Country over

HOOFDDORP, 10 AUG. De failliete reisorganisatie Cross-Country Travels wordt deels overgenomen door Travel Expres. Deze laatste organisatie neemt de activiteiten en de handelsnaam over. De vestiging van Cross-Country Travels in Hillegom wordt gesloten. Het product en de brochure van Cross-Country Travels (gespecialiserd in verre avontuurlijke reizen) wordt door Travel Expres bv in de oude lijn voortgezet.

Curator Langelaar vertelde gistermiddag tijdens een persconferentie dat hij nog gaat onderzoeken of er voor de aanvraag van het faillissement door Cross Country frauduleus is gehandeld door de twee directieleden van het bedrijf. De curator zegt daar vooralsnog niet van uit te gaan.

Drie weken geleden deden de twee directieleden van Cross Country Travels een beroep op de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) omdat het bedrijf niet langer aan zijn verplichtingen kon voldoen. Daarna heeft de SGR voor anderhalf miljoen gulden verplichtingen aan gedupeerde reizigers overgenomen van Cross Country. Vooruitbetaalde reissommen werden terugbetaald en voor reizigers die al met vakantie waren werden de rekeningen betaald.

Directeur H. Silbermann van de SGR sprak echter de verdenking uit dat de directeuren van de reisorganisatie de reisgelden die voor het faillissement van Cross Country nog zijn binnengekomen, de zogenoemde 'pijplijngelden', ten eigen bate hebben aangewend voor een pensioenregeling. Silbermann sprak bij die gelegenheid over “een schandalige zaak.”