Spoorwegnet VS verder uitgedund

WASHINGTON, 10 AUG. De Amerikaanse nationale spoorwegmaatschappij Amtrak heeft besloten de passagiersdiensten verder in te krimpen.

Amtrak ziet zich daartoe genoodzaakt door een vermindering van de federale subsidies met 50 miljoen dollar en aanhoudende verliezen op een aantal routes. Door de maatregelen verliezen 42 steden hun aansluiting op het passagiersnet. Amtrak staakt op 10 november onder meer de diensten tussen St. Louis in de staat Missouri en San Antonio (Texas), tussen Salt Lake City (Utah) en Los Angeles (Californië) en tussen Denver (Colorado) en Seattle (Washington). Amtrak gaat zich concentreren op trajecten die meer rendement opleveren. Er komt een nieuwe dienst tussen New York en Miami (Florida) en de frequentie op zes andere routes wordt iets verhoogd. Bij de te schrappen routes gaat het om diensten die niet meer dagelijks werden uitgevoerd. Amtrak is tot de conclusie gekomen dat zo'n dienstregeling niet werkt. Daarom is op een aantal drukkere routes een eerdere verlaging van de frequentie teruggedraaid.