REDDERS

De Amerikaanse acteur Tom Cruise, in Nederland nog steeds te zien in de film 'Mission Impossible', heeft dinsdag samen met zijn vrouw Nicole Kidman, vijf opvarenden van een rubberboot gered. De vijf, een Frans echtpaar, hun dochter en twee Italiaanse bemanningsleden, waren in de rubberboot gaan zitten, nadat hun jacht Sitaly IV bij het Italiaanse eiland Capri in brand was geraakt. Cruise en Kidman namen de vijf aan boord van hun jacht Thalita G dat in dezelfde wateren voer.

Cruise's christelijke daad kon de CDU, de Duitse christen-democratische partij, niet vermurwen. In heel Duitsland begon de partij deze week actie te voeren tegen de film 'Mission Impossible', omdat Cruise en Kidman lid zijn van de Scientology Kerk. CDU-jongeren delen bij de bioscopen pamfletten uit om de bezoekers te wijzen op de gevaren van de Scientology-kerk. De leer van deze kerk is dankzij een nog grotere opeenstapeling van ongeloofwaardigheden vooral in de Verenigde Staten een grote concurrent van de christelijke kerken. De deelstaat Beieren zal vanaf 1 oktober Scientology-leden weren uit overheidsfuncties.