Heruitgaven Arthur van Schendel

AMSTERDAM, 10 AUG. Uitgeverij Meulenhoff brengt vier heruitgaven uit van de schrijver Arthur van Schendel (1874-1946). De boeken verschijnen naar aanleiding van zijn vijftigste sterfdag op 11 september. Half september organiseert de uitgever een literair evenement over Van Schendel en zijn werk.

Meulenhoff noemt Van Schendel de onbetwiste meester-verteller van de jaren twintig en dertig. Hij schrijft over het geluk, de tragiek en de grootsheid van het leven van schippers, stedelingen, artiesten en dromen. Als geen ander bracht hij de Nederlandse mentaliteit en de sfeer van de steden en landschappen treffend en subliem tot leven, aldus de uitgever.

De vier heruitgaven zijn de verhalenbundel Het broos geluk, de roman De wereld een dansfeest, de roman Het fregatschip van Johanna Maria en Minnebrieven van een Portugese non, in de serie Vertellingen voor één nacht. (ANP)