DRONKEN

Frances Shand Kydd, de 60-jarige moeder van prinses Diana, moest dinsdag voor de rechter verschijnen in de Schotse stad Oban.

Op 5 april werd zij door de politie in haar auto aangehouden, toen zij dronken achter het stuur zat. Ze weigerde een ademtest te ondergaan, maar uit bloedonderzoek bleek dat het alcoholpercentage in haar bloed tweeëneenhalf keer zo hoog was als wettelijk is toegestaan bij autorijders. Frances Shand Kydd, die van Diana's vader scheidde toen de prinses nog een kind was, hield tegenover de rechter vol dat zij op 5 april niet dronken was.

Ook haar dochter was deze week weer in het nieuws, dit keer door onthullingen van de moeder van haar ex-minnaar James Hewitt. Shirley Hewitt zei in het Engelse tijdschrift Hello! dat Diana altijd zeer behulpzaam was als ze met James op bezoek kwam. “Ze hielp altijd afruimen na de lunch”, zei ze. “Op een dag deed ze een kast met oude flessen en kopjes open en zei: 'Wat is dit? Dit is smerig!' en mestte de kast grondig uit.”