Wereldhave bereikt hoger resultaat

Het beleggingsfonds in onroerend goed Wereldhave, eigenaar van het Fokker-Ypenburgterrein, zag in de eerste zes maanden van 1996 het directe beleggingsresultaat (netto huuropbrengst) stijgen met 4,5 miljoen gulden tot 60,2 miljoen gulden. Dat is 8 procent meer dan in de eerste helft van 1995. De verbetering is ontstaan door hogere huuropbrengsten en lagere financieringslasten.

Het concern had minder last van leegstand. De huurderving wegens leegstand daalde in het eerste halfjaar tot 6,4 procent tegenover 7 procent in dezelfde periode van vorig jaar.

Toch is Wereldhave niet helemaal tevreden. Er is nog geen echt herstel te bekennen binnen een aantal vastgoedsectoren in landen waar Wereldhave actief is. Het bezit van Wereldhave nam daardoor ook nauwelijks in waarde toe. De totale portefeuille werd opgewaardeerd met slechts 3 miljoen gulden tot 2,37 miljard gulden.