Staking verlamt Argentinië

BUENOS-AIRES, 9 AUG. Een algehele staking heeft gisteren grote delen van Argentinië getroffen. Tal van treinen en bussen reden niet. Tientallen vluchten, waaronder zowel regionale als internationale, werden geannuleerd. De meest fabrieksarbeiders en docenten legden eveneens hun werk neer.

De staking, georganiseerd door de drie grootste vakbonden, maakte deel uit van een massaal protest tegen de jongste bezuinigingsplannnen van de regering van president Carlos Menem. Tot de harde maatregelen behoort een belastingheffing op voedselbonnen van meer dan twee miljoen werknemers. De plannen zijn opgesteld door onlangs ontslagen minister Cavallo (Economische Zaken) om het overheidstekort terug te dringen. Opvolger Fernandez wil de lijn voortzetten. In Argentinië heerst ook onvrede over de hoge werkloosheid (17,1 procent). (AFP, DPA, Reuter)