Philips koopt Poolse fabrikant

Philips heeft het Poolse bedrijf Ferpol overgenomen. Deze onderneming, gevestigd in Skierniewice, zo'n 70 kilometer ten zuidwesten van Warschau, telt ongeveer 300 werknemers en fabriceert magnetische componenten voor de automobielindustrie en consumentenelektronica.

Philips wil de komende jaren enkele miljoenen guldens in de nieuwe aanwinst investeren zodat het bedrijf kan voldoen aan de eisen van de wereldmarkt. Ook zal de capaciteit worden uitgebreid.

Ferpol gaat deel uitmaken van Philips Magnetic Products, een onderdeel van de divisie componenten. Philips Magnetic Products produceert met zo'n 2.300 medewerkers magnetische componenten die worden gebruikt in produkten zoals tv's en luidsprekers, maar ook in elektrische motoren voor de automobielindustrie.

Het Nederlandse concern is sinds de jaren twintig in Polen actief. De activiteiten omvatten de produktie van lampen, consumentenelectronica en, in samenwerking met branchegenoot Matsushita, batterijen. Philips Polen heeft zo'n 6.600 mensen in dienst.