Nike sponsor van wielerploeg

BARCELONA, 9 AUG. Nike verschijnt volgend jaar met een professionele wielerploeg op de weg. Dat is gisteren door de sportartikelenfabrikant in Barcelona bekendgemaakt. De multinational heeft zich meteen verzekerd van twee toppers: wereldkampioen Abraham Olano en de Zwitserse houder van het werelduurrecord Tony Rominger. Ook de Spaanse kampioen Manuel Fernandez Gines tekent een contract.

De drie renners maken dit seizoen deel uit van Mapei-GB, de grootste wielerformatie met 31 renners. Ploegleider wordt de Spanjaard Juan Fernandez die bij Mapei met de Belg Patrick Lefevere de scepter zwaait. Aanvankelijk weigerde directeur Squinzi van Mapei Olano te laten gaan, omdat de vice-olympisch kampioen tijdrijden nog een contract heeft tot eind volgend jaar. Inmiddels zijn partijen tot een vergelijk gekomen.