Hülsmann zakelijk leider Danstheater

DEN HAAG, 9 AUG. Mr. J. Hülsmann wordt met ingang van 15 oktober zakelijk leider van het Nederlands Danstheater (NDT). De 37-jarige Hülsmann is nu werkzaam als zakelijk leider van het Nederlands Blazers Ensemble en de Amsterdamse Bach Solisten. Hij wordt met onmiddellijke ingang betrokken bij de belangrijkste beleidsbelissingen.

Hülsmann volgt M. de Roo op, die in februari moest vertrekken omdat hij verantwoordelijk werd geacht voor een overschrijding van de begroting van 1995 met anderhalf miljoen gulden. Sinds zijn vertrek voerde drs. C. van Leeuwen het zakelijk beleid. A. Gerritsen, voormalige directielid van Het Nationale Ballet en het Muziektheater in Amsterdam zal Hülsmann de komende maanden inwerken in de danswereld. Het NDT keerde deze week terug van een tournee door de Verenigde Staten. Het gezelschap trad onder meer op tijdens het culturele festival in Atlanta, dat aan de Olympische Spelen was verbonden. (ANP)