Diego Maradona wil sterven na gemiste strafschop

ROTTERDAM, 9 AUG. Diego Maradona is zijn trefzekerheid op het voetbalveld kwijt. De 35-jarige Argentijnse oud-international miste gisteravond voor zijn club Boca Juniors voor de vijfde achtereenvolgende keer een strafschop. Mede daardoor verloor Boca met 1-0 van Racing Buenos Aires.

De kansen op het kampioenschap zijn voor Boca Juniors nu verkeken, de achterstand op koploper Velez Sarsfield is niet meer te overbruggen. Boca Juniors moest minimaal gelijkspelen om nog een kleine kans te behouden op de titel. Met nog maar een paar minuten te spelen kreeg Maradona de gelegenheid vanaf de strafschopstip de gelijkmaker te scoren. Doelman Ignacio Gonzalez van Racing Buenos Aires dook echter naar de goede hoek en ranselde de bal uit zijn doel. “Onze kansen op het kampioenschap zijn nu voorbij”, treurde Maradona direct na afloop van het duel. “Ik wil sterven.”

In Chili is een andere Argentijnse voetballer betrapt op het gebruik van doping. Pedro Monzon, die uitkomt voor de Chileense eerste divisieclub Santiago Wanderers, reageerde positief bij een dopingcontrole die onlangs na een competitiewedstrijd werd gehouden. Monzon had cocaïne gebruikt. Naar verwachting zal hij voor minimaal drie maanden worden geschorst.

In Engeland heeft Alan Shearer de clubkas van de Engelse derde divisieclub Lincoln City dik gespekt. Zijn nieuwe club Newcastle United speelt morgen een oefenwedstrijd in en tegen Lincoln. In een mum van tijd waren alle 10.900 beschikbare kaarten voor het duel uitverkocht. Dat levert Lincoln bijna 200.000 gulden aan recettes op, niet alleen een record maar ook meer dan het dubbele van het bedrag dat de club uitgaf aan spelers voor het nieuwe seizoen. Doorgaans trekken de wedstrijden van Lincoln niet meer dan 3.000 belangstellenden. Shearer werd vorige week voor het recordbedrag van 36,5 miljoen gulden door Newcastle overgenomen van Blackburn Rovers. Of hij al speelt tegen Lincoln, kon Newcastle-manager Kevin Keegan niet beloven.

PSV heeft gisteravond in Valencia een oefenduel tegen Valencia met 2-1 verloren. De Eindhovenaren stonden bij de rust voor 49.000 toeschouwers achter met 2-0. De Spaanse doelpunten kwamen op naam van Cartin en Viola, die reserve-doelman van PSV Jan-Willem van Ede passeerden.

Romario, Valencia's nieuwe aanwinst, speelde slechts een helft mee. PSV's Braziliaanse nieuweling Marcelo zag voor de rust een treffer afgekeurd, maar was na de hervatting wel trefzeker.

Olympique Marseille raakt aanvaller Nenad Bjekovic kwijt. De 22-jarige Servische voetballer tekende een driejarig contract bij Nantes. Afgelopen seizoen kwam de van Partizan Belgrado afkomstige spits wegens blessures nauwelijks in actie voor Olympique. Hij speelde slechts 669 minuten.