De konijnenvanger

Dit is de vierde aflevering van een vervolgverhaal. Lila en beer Harig zijn op zoek naar Konijn, die is verdwenen. In zijn hut vinden ze een pluizebloem, die alleen in het engebeestenbos groeit. Volgende week deel 5.

Hoe dieper ze het engebeestenbos in liepen, hoe meer pluizebloemen er groeiden. Tot ze bij een hol van pluizebloemen kwamen. Daar woonde de Opperpluizer.

De Opperpluizer zag alles wat de pluizebloemen zagen. Lila vertelde hem wat er gebeurd was. Maar de Opperpluizer wist ook niet waar Konijn was. Hij had wel gemerkt dat er vreemde dingen gebeurden in het bos. Misschien wist de Uitkijkkabouter meer.

Het was niet ver naar de Uitkijkkabouter. Hij woonde in een hele hoge boom zodat hij heel ver kon kijken. Hij kon het hele grote bos overzien.

Het was de grootste boom die Lila ooit gezien had.

    • Violette Belzer