COURGETTES À LA GRÈQUE

Kan als koud voorgerecht worden gegeven, maar ook warm of koud als bijgerecht of onderdeel van een buffet.

Voor 6-8 personen:

4 sjalotjes

2 teentjes knoflook

150 gram champignons

20 gram boter

2 deciliter witte wijn

3 theelepels Provençaalse kruiden

1 kilo kleine courgettes

zout, peper

4 eetlepels olijfolie

Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Snijd de champignons in plakken. smelt de boter in een koekepan en fruit hierin de snippers ui en knoflook gedurende 3 minuten. Schep de plakjes champignon erdoor en schenk de wijn erbij. Laat het mengsel 4-5 minuten pruttelen. Roer er een theelepel provençaalse kruiden door en zet het vuur uit. Snijd aan de uiteinden van de courgettes een plakje af en snijd de rest overlangs in vieren en elk kwart vervolgens in stukken van zo'n 3 centimeter lang. Kook de groente in water met zout in 10 minuten gaar. Laat de stukken courgette uitlekken en meng ze, terwijl ze nog warm zijn, met het sjalottenmengsel. Op smaak brengen met olijfolie, Provençaalse kruiden, zout en peper. Af laten koelen voor het serveren.

    • Annelène van Eijndhoven