Commissarissen Ubbink sturen directeur weg

ROTTERDAM, 9 AUG. De raad van commissarissen van Ubbink (produkten voor tuin-, tuinbouw- en bouwsector) heeft algemeen directeur mr. J. Vermeulen aan de kant gezet. Ze verschilden met hem van mening over het te voeren beleid, zo is gisteren bekendgemaakt. Ook speelden de slechte resultaten van Ubbink een rol.

De belangrijkste aandeelhouders van Ubbink, de investeringsmaatschappijen Flint en Parcom zijn beide vertegenwoordigd in de raad van commissarissen.

“Die mindere gang van zaken is één van de elementen”, zegt financieel directeur A. Poelman. “Verder was sprake van onenigheid over de toekomstige strategie.” De arbeidsovereenkomst met Vermeulen is per 31 juli beëindigd.

Ubbink verwacht dit jaar een “aanzienlijk lagere” winst in vergelijking tot de 4 miljoen gulden over 1995. Als oorzaken noemt de directie het langdurige winterweer, waardoor de omzet sterk nadelig is beïnvloed, en de stagnerende Duitse markt. De omzet nam vorig jaar toe met 12 procent tot ruim 171 miljoen gulden. Bij de onderneming werken ruim 420 mensen.

De functie van Vermeulen wordt tijdelijk waargenomen door W. Frommé, eerder zeventien jaar algemeen directeur van Ubbink.