McCartney's popschool kampt met tekort

LONDEN, 8 AUG. De in januari van dit jaar geopende popuniversiteit in Liverpool kampt nu al met tekorten. De universiteit - door ex-Beatle Paul McCartney opgericht - heeft 2,5 miljoen pond (circa 6,5 miljoen gulden) nodig om de kosten van de renovatie van het universiteitsgebouw te kunnen betalen.

“Het is niet zo dat er onmiddelijk gevaar dreigt voor het voortbestaan van de universiteit, maar we hebben wel dringend geld nodig”, aldus de directeur van het Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA).

Op het LIPA worden toekomstige artiesten niet alleen artistiek maar ook financieel en psychologisch voorbereid op de realiteit van de amusementswereld. De Britse vorstin, McCartney zelf, het Europees regionaal fonds en de stad Liverpool leverden een financiële bijdrage voor de renovatie van McCartney's oude schoolgebouw tot popuniversiteit. De verbouwing valt echter circa 14 miljoen gulden duurder uit dan aanvankelijk was berekend. Een deel van dit tekort kon worden verholpen door een lening van 7,5 miljoen gulden. Voor de overige 6,5 miljoen gulden worden geldschieters gezocht. (DPA)