International Lewis naar kampioen HGC

ROTTERDAM, 8 AUG. HGC heeft zich voor het komende hockeyseizoen versterkt met de Australische international Paul Lewis (29). Tijdens de Olympische Spelen bereikte coach Maurits Hendriks, in Atlanta assistent van bondscoach Roelant Oltmans, overeenstemming met de aanvallende middenvelder die meer dan 165 interlands speelde voor Australië.

Behalve Lewis maakt ook linkerspits Marco Bos van Klein Zwitserland de overstap naar de landskampioen uit Wassenaar.

De eerste contacten tussen Hendriks en Lewis dateren van anderhalf jaar geleden. Destijds stond bondscoach Frank Murray een overgang van Lewis naar de Nederlandse hoofdklasse in de weg. In Atlanta ging Lewis in op het per e-mail verzonden verzoek van Hendriks. HGC is momenteel op zoek naar een passende werkkring voor Lewis, die in Australië werkzaam is in een kunstgalerie.

Lewis is de tweede buitenlander die binnen korte tijd de overstap maakt naar de nationale hockeycompetitie. Eerder verzekerde HDM zich van de diensten van Russel Garcia (25), de middenvelder en aanjager van de Britse nationale ploeg.

Bij de vrouwenploeg van Den Bosch spelen komend seizoen twee Australische internationals: Kate Starre (26) en Jenny Morris (24). Beiden maakten deel uit van het nationale team dat vorige week olympisch kampioen werd door een 3-1 overwinning op Zuid-Korea.