Groningen

Vier internationale ontwerpteams van architecten en kunstenaars hebben voor evenzoveel locaties in de openbare ruimte van de stad Groningen ontwerpen gemaakt. Die plekken worden ingewijd met het openluchttheater festival 'A star is born' dat duurt van 9 aug t/m 28 sept.

Er zijn zo'n 150 voorstellingen te zien, variërend van kleinkunst tot grootschalige evenementen. Op de Diepenring is een drijvend paviljoen geplaatst, waarin o.a Circle Percussion (20ste eeuwse kamermuziek en slagwerkmuziek), het Apituley strijkorkest en het Trombonekwartet Nooroost 4 optreden. Vrij 9 begint om 21u15 op de Diepenring 'En passant', de openingsvoorstelling van het festival. En passant vertelt geen verhaal, maar door klank, licht, beeld en beweging ontstaan 'vluchtige beelden'.

Het Office for Metropolitan Architecture van Rem Koolhaas nam samen met de fotograaf Erwin Olaf de Reitemakersreige, een plein met een terras en een uitventbar, onder handen. Hier vinden kleinschalige voorstellingen plaats waaronder kindervoorstellingen. Aan de Winschoterkade treden in Nederland verblijvende buitenlandse artiesten op: muziek, zang, dans en dichtkunst uit o.a. Suriname, Japan, Turkije en Rusland. De vierde locatie waar concerten plaatsvinden is de sluis bij Dorkwerd. Inl 06-32023050.