Drinker Pepsi eist straaljager

SEATTLE, 8 AUG. Cola-producent PepsiCo dacht even dat het een goede grap was om in een Amerikaanse tv-spot zogenaamd een Harrier straaljager weg te geven.

De gelukkige winnaar zou maar liefst 7 miljoen Pepsi-punten moeten sparen om in het bezit te komen van het vliegtuig van 70 miljoen dollar en dat zou toch niemand lukken, redeneerde Pepsi.

Het lachen verging Pepsi toen de 21-jarige student John Leonard zich meldde met de benodigde punten en het toestel in ontvangst wilde nemen. John, die tien blikjes Pepsi per dag drinkt, had vernomen dat de Pepsi-punten à 10 dollarcent te koop waren en met een aantal vrienden legde hij 700.000 dollar op tafel om 7 miljoen punten te kopen.

Pepsi probeerde Leonard duidelijk te maken dat het aanbod van het gevechtsvliegtuig slechts bedoeld was als grap en stuurde de student als troostprijs een aantal tegoedbonnen. Daar nam Leonard geen genoegen mee en hij heeft Pepsi inmiddels voor de rechter gedaagd wegens fraude en contractbreuk. Pepsi op zijn beurt heeft Leonard gedaagd in een poging diens eisen ongegrond verklaard te krijgen. (AP)