Cultura Nova

Hoogtepunt van het zomerfestival Cultura Nova dat van 15 aug t/m 18 sept in en om Heerlen wordt gehouden, belooft de voorstelling 'Troja' van Theater Titanick te worden. Het internationale gezelschap baarde eerder opzien met een zeer natte voorstelling over de ondergang van de Titanic.

De nieuwe voorstelling behandelt de Trojaanse oorlog en voert een bijzonder Paard van Troje ten tonele (5, 6, 7 sept). Het festival begint op 15 aug met een absurdistische voorstelling 'Talud' van choreografe Mette van der Sijs op de binnenplaats van Kasteel Strijthagen in Landgraaf. Verder op het programma: ballet voor 14 dansers en 7 piano's van Itzik Galili, dans van Dansgroep Krisztina de Châtel, theater en dans uit Taiwan en nomadenmuziek uit Rusland en Senegal. Inl VVV Heerlen, 045-5716200.