'Selectieve abortus tweeling al geschied'

LONDEN, 7 AUG. De Britse vrouw die van de Britse Pro Life-beweging geld heeft aangeboden gekregen als ze ervan zou afzien één van de twee foetussen te laten verwijderen van de tweeling waarvan ze zwanger is, blijkt vorige maand reeds een selectieve abortus te hebben ondergaan.

Dat heeft een dokter van het Queen Charlotte-ziekenhuis in Londen verklaard, nadat de Britse stichting 'voor de bescherming van het ongeboren kind' bij een rechtbank met succes had gepleit voor een verbod van de abortus die de vrouw wenste.

Het rechterlijke bevel verbood het ziekenhuis de abortus uit te voeren voor 10 uur vanmorgen, tenzij deze reeds had plaatsgehad. De chef-chirug van het ziekenhuis verklaarde gisteren voor de BBC dat de abortus enkele weken geleden al was uitgevoerd. De arts, dr. Robert Winston, zei dat de abortus was gebeurd “na een serie consultaties met een reeks adviseurs”. Een woordvoerder van het ziekenhuis zei dat gegevens over de vrouw en haar zwangerschap waren “verhuld” toen de kwestie naar buiten kwam in de Britse media, afgelopen weekeinde.

De vrouw was door de anti-abortusorganisatie 3000 tot 25.000 pond geboden als ze zou afzien van de abortus van een van de twee foetussen in haar baarmoeder. De organisaties noemen het “misdadig” de helft van een tweeling ter dood te veroordelen en de andere helft te laten leven.

De vrouw, een alleenstaande moeder van één kind, vond dat ze twee kinderen erbij niet aan zou kunnen en besloot daarom tot te verwijdering van een van de foetussen. (Reuter, AP)