Provincie wil uitleg uitgaven Zaanstad

ZAANSTAD, 7 AUG.De provincie Noord-Holland wil opheldering van de gemeente Zaanstad over de bedragen die de gemeente heeft betaald aan het externe adviesbureau Orga Info. De lokale politieke partij Zaanse Onafhankelijke Groepering (ZOG) stelt dat er twee verschillende opgaven zijn van de bedragen die de afgelopen vier jaar aan het automatiseringsbedrijf zijn betaald.

Het zou volgens het ZOG gaan om een verschil van ruim een miljoen gulden. De partij heeft de provincie Noord-Holland in een brief op de hoogte gesteld.

De provincie Noord-Holland heeft nadere informatie gevraagd aan B en W van Zaanstad. “Dit is niet zomaar een beschuldiging. We gaan de zaak serieus onderzoeken, maar het is nog te vroeg voor conclusies”, aldus de woordvoerder.

Volgens de woordvoerder van de gemeente Zaanstad is er sprake van een storm in een glas water: “In een brief van 25 juni 1996 hebben wij aangegeven dat wij de afgelopen vier jaar ongeveer 2,1 miljoen gulden aan Orga Info hebben betaald. Die opgave komt overeen met de cijfers van de ZOG. Nu wordt op een rijtje gezet op welke raadsbesluiten de uitgaven zijn gebaseerd. Er is geen sprake van dat de raad onjuist zou zijn geïnformeerd door het college.”