Italiaanse telecom in 1997 geprivatiseerd

ROME, 7 AUG. De Italiaanse overheid zal het staatstelecom-bedrijf STET in februari of maart 1997 privatiseren. Dat hebben de autoriteiten in Rome bekendgemaakt. Onderzocht wordt nog of de onderneming in delen wordt gesplitst, die afzonderlijk kunnen worden verkocht.

Stet wordt beschouwd als een van de meest aantrekkelijke van de vele staatsondernemingen in Italië. De privatisering ervan was aanvankelijk voorzien voor 1994, en later voor dit jaar, maar politieke instabiliteit en geruzie hebben de verkoop opgehouden.

De opzet van het privatiseringsplan voor Stet werd gisteren bekendgemaakt na een bijeenkomst van premier Romano Prodi, betrokken ministers en de toezichthouders van Stet. De overheid zei zich te zullen inspannen om een regelgevend orgaan en een geliberaliseerde telecom-markt te creëren voorafgaand aan de privatisering. De autoriteiten overwegen nog maatregelen te nemen om besluiten over belangrijke aangelegenheden in handen van de staat te houden, al dan niet via een 'gouden' aandeel of een groep door de staat gecontroleerde aandeelhouders. (AP)