Directeur weg bij Filmacademie

AMSTERDAM, 7 AUG. De directeur van de Nederlandse Film en Televisie Academie, de Brit Richard Woolley, heeft eind vorige maand ontslag genomen bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten waar de school deel van uitmaakt. Woolley, die in november 1992 aantrad als directeur na een door herstructureringen gekenmerkte overgangsperiode, vertrekt eind oktober naar Hongkong, waar hij een film- en televisieopleiding gaat opzetten voor de Hong Kong Academy for Performing Arts.

In een brief aan de staf en de studenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie schrijft Woolley dat hij het als zijn plicht beschouwt de 'unieke uitdaging' aan te nemen 'in een unieke omgeving (een klein stukje land dat 200 films per jaar produceert!) op een uniek moment in de geschiedenis van Hongkong'. Ook stelt Woolley dat de school heel goed zonder hem kan: “De Academie is in uitstekende vorm met een duidelijke toekomst voor zich.”.

Vanaf eind oktober zal de leiding van de school worden waargenomen door de adjunct-directeuren Jef Nassenstein en Wim Lindner, totdat de opvolging definitief geregeld is. Woolley zegt dat hij na voltooiing van zijn contract in Hongkong ('ergens tussen september 1998 en juni 1999') terug zal keren naar Nederland. Mocht zijn opvolger daar behoefte aan hebben, dan is hij vanaf dat moment ook weer beschikbaar voor de Filmacademie in Amsterdam.