Adidas boekt uitstekend halfjaar

Adidas heeft een prima halfjaar achter de rug. De Duitse fabrikant van sportwaren zag de winst voor belasting met 56,3 procent stijgen tot 249 miljoen mark. De omzet verbeterde met 28,3 procent tot 2,24 miljard mark.

De netto winst explodeerde met 40,4 procent tot 184 miljoen mark. Vooral met zijn sportkleding deed de fabrikant goede zaken; de verkoop groeide met 50 procent. De afzet van sportschoeisel nam met 14 procent toe.

Volgens bestuursvoorzitter Robert Louis-Dreyfus is “1996 tot nu toe een geslaagd jaar”. Hij gaat er prat op dat het Duitse voetbalelftal, winnaar van het Europese kampioenschap in Engeland, en de Canadees Donovan Bailey, die de 100 meter sprint mannen op de Olympische Spelen in Atlanta won, waren gestoken in Adidas-spullen.

Europa is nog steeds Adidas' belangrijkste aftzetgebied; de omzet bedroeg 1,5 miljard mark, een verbetering van 31,9 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 1995. De verkoop in Groot-Brittannië, Spanje, Noorwegen en Zweden vertoonde een “bijzonder sterke groei”.

Noord-Amerika was goed voor een omzet van 483 miljoen mark (plus 17,8 procent). In Azië steeg de omzet met 35,5 procent tot 187 miljoen mark.