Wolters verhoogt prognose jaarwinst

ROTTERDAM, 6 AUG. Uitgever Wolters Kluwer verwacht dat de netto winst per aandeel dit jaar met vijf procent zal stijgen. Het concern stelt daarmee zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar naar boven bij.

Dat heeft Wolters Kluwer, vooral actief als uitgever van juridische en fiscale informatie, vanmorgen bekendgemaakt. Het concern liet weten dat de winststijging van vijf procent “een eerste stap” is naar het doel om in de periode 1997-1999 een jaarlijkse winstgroei van ten minste vijftien procent te bereiken. In maart liet Wolters nog weten dat de netto winst per aandeel dit jaar minimaal gelijk zou zijn aan die over het boekjaar 1995.

Over het eerste halfjaar is de netto winst van Wolters Kluwer licht gestegen tot 202 miljoen gulden, tegen 200 miljoen over dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 48 procent van 1,37 miljard tot 2,02 miljard gulden. De omzetstijging komt vooral voor rekening van de overname van het Amerikaanse concern CCH.

Beleggers reageerden enthousiast op de cijfers van Wolters Kluwer. De halfjaarwinst van Wolters Kluwer was iets hoger dan analisten hadden verwacht. De meeste analisten hanteerden een prognose van zo'n 190 miljoen gulden voor de de winst van Wolters Kluwer. Op de Amsterdamse effectenbeurs was de koers van Wolters Kluwer, die gisteren sloot op 194,80 gulden, omstreeks het middaguur vijf gulden gestegen.

Begin juni liet Wolters Kluwer weten dat zijn Amerikaanse dochter CCH presteerde conform de verwachtingen begin dit jaar. Wolters kocht de Amerikaanse uitgever CCH voor een totaal bedrag van 1,9 miljard gulden. Vlak na de acquisitie hield de onderneming nog rekening met een winstdaling. De totale omzet van Wolters Kluwer steeg in 1995 met acht procent tot 2,74 miljard gulden.