Vitesse verwijdert hekken op veld Monnikenhuizen

ROTTERDAM, 6 AUG. Vitesse verwijdert in de loop van het komend seizoen een deel van het hekwerk rond het speeldveld in stadion Monnikenhuizen. De Arnhemse club heeft deze stap genomen in overleg met de KNVB. De beslissing heeft te maken met de naderende verhuizing naar het nieuw te bouwen Gelredôme, waar hekken en grachten zullen ontbreken. Vitesse hoopt het nieuwe onderkomen volgende winter te betrekken.

Algemeen directeur Rein Papenburg van Vitesse verwacht door de voorgenomen maatregel geen moeilijkheden met supporters. “Integendeel, veiligheid en service hebben bij ons nu en in de toekomst de hoogste prioriteit. De komende maanden gaan we onze stewardorganisatie flink versterken.”

Op de jaarlijkse persdag noemde voorzitter Karel Aalbers het verwijderen van de hekken een logische stap. Hij pleit voor meer sfeer tijdens de wedstrijden. “De mensen moeten weten dat het bij Vitesse altijd feest is”, aldus Aalbers die binnenkort op betaalde basis wil gaan werken als voorzitter van Vitesse.