Geld geboden om één foetus van tweeling te redden

LONDEN, 6 AUG. Anti-abortusgroepen bieden tegen elkaar op om te voorkomen dat een zwangere Britse vrouw de helft van een tweeling laat aborteren. De alleenstaande moeder van 28 heeft al een kind, en denkt dat ze twee kinderen erbij niet meer aankan. Het Queen Charlotte ziekenhuis in Londen is met de selectieve vruchtafdrijving akkoord gegaan.

De vrouw kan rekenen op 3.000 pond van de Britse liefdadigheidsorganisatie Life als ze beide kinderen ter wereld brengt. Professor Jack Scarisbrick, die voorzitter is van Life, zei dat het besluit om de helft van een tweeling ter dood te veroordelen en de andere helft te laten leven laat zien welk “barbaars” niveau sommige gynaecologen hebben bereikt.

Het bod van Life wordt nog overtroffen door de Britse Vereniging voor de bescherming van het ongeboren kind, die 25.000 pond in het vooruitzicht heeft gesteld. De plaatselijke gezondheidsdienst weigerde de aanbiedingen aan de vrouw over te brengen. De druk die vanuit de buitenwereld op haar wordt uitgeoefend zou de vrouw verder in verwarring brengen. De woordvoerder wees er op dat niemand aan het besluit van de moeder zou hebben getornd als ze had gekozen voor het verwijderen van beide vruchten.