Ceteco in zee met Free Record Shop

Handelsonderneming Ceteco breidt haar werkterrein uit tot de verkoop van cd's, video's en computerprogrammatuur. Het bedrijf, dat zich helemaal richt op Latijns-Amerika, is daartoe een samenwerking aangegaan met de Free Record Shop. De activiteiten worden ondergebracht in een bedrijf dat voor zestig procent in handen komt van Ceteco.

Ceteco was tot nu toe alleen actief in elektronische apparatuur (witgoed en consumentenelektronica) en verkocht ook meubelen. De samenwerking op softwaregebied krijgt het eerste gestalte in El Salvador. Daar komen afdelingen voor cd's bij drie winkels van de Ceteco-keten La Curacao en worden tevens twee speciaalzaken geopend. Andere Latijns-Amerikaanse landen volgen in 1997 en 1998.

Ceteco zal de resultaten van het gezamenlijke bedrijf consolideren. Voorlopig zal dat geen noemenswaardige invloed hebben op de concernresultaten, zo verwacht de directie. Ceteco boekte vorig jaar een winst van 25,1 miljoen gulden op een omzet van 482 miljoen. Free Record Shop realiseerde een winst van 11 miljoen bij een omzet van 285 miljoen gulden. De onderneming is tot nu toe alleen actief in Nederland, België en Noorwegen.