ZOMERSE SALADE MET SCHILLENKAAS

Gebruik voor deze salade nieuwe aardappeltjes. Bijvoorbeeld de Opperdoezer ronde, die maar korte tijd bij de groentenman te koop zijn. De in dit recept genoemde kaas is te koop bij Albert Heijn. Van deze salade kunnen vier à zes mensen eten.

1 kilo aardappeltjes

2 niet te grote uien

1 teen knoflook

250 gram geitenkaas met aardappelschillen

1/4 liter crème fraîche

2 eetlepels oreganoblaadjes

grof zeezout en versgemalen peper

Kook de aardappeltjes gaar en laat ze afkoelen. Snipper de gepelde uien zeer fijn en hak de teen knoflook klein. Snijd de kaas in kleine blokjes. Schep aardappel, kaas, ui en crème fraîche door elkaar en zet de schaal een half uur in de koelkast. Strooi er op het laatste moment wat zeezout, peper en de verse oreganoblaadjes over.

    • Anne Scheepmaker