Winststijging voor British Airways

British Airways heeft in de drie maanden tot en met juni een winst voor belasting van 150 miljoen pond (382,5 miljoen gulden) geboekt. Dat was vorig jaar 135 miljoen pond.

De resultaten vielen niet echt tegen, maar de kostenstijgingen baren zorgen. Op de effectenbeurs in Londen kreeg de aandelenkoers van BA na het bekendworden van de cijfers een tik.

De omzet van de Britse luchtvaartmaatschappij steeg met 10,5 procent tot 2,1 miljard pond (5,4 miljard gulden). Het bedrijfsresultaat lag een miljoen pond hoger op 195 miljoen pond. De brandstofkosten liepen met 23 miljoen pond op. “Anders had het bedrijfsresultaat 12 procent hoger gelegen”, aldus BA.

Het aantal passagiers bleef met 8,35 miljoen op peil, maar ze maakten langere vluchten. Omdat tegelijkertijd de capaciteit groeide, daalde de bezettingsgraad met 1,6 procent tot 71,9 procent. Het vrachtvervoer maakte een groei van 9,4 procent door, gemeten in tonkilometers.